geld lenen laag inkomen

Geld lenen met laag inkomen

Geld lenen met weinig inkomen

Heeft u een laag inkomen, maar toch extra geld nodig? Dan kunt u gaan kijken of er mogelijkheden bestaan om toch geld te lenen. Het spreekt echter voor zich dat geld lenen met laag inkomen niet zo eenvoudig is. Zeker niet wanneer het om veel geld gaat. Wanneer u geld wenst te lenen met een laag inkomen is het vooral belangrijk om er rekening mee te houden dat er een onderscheid wordt gemaakt tussen een kleine en een grote lening.

Een kleine lening (bijvoorbeeld door middel van een mini lening) zal immers veel eenvoudiger verstrekt worden dan wanneer het gaat om een grote lening. In ieder geval zal de bank steevast kijken naar uw financiële situatie. Om vervolgens aan de hand daarvan te bepalen hoeveel u nu precies kunt lenen. We vertellen u in dit artikel graag meer over geld lenen met een laag inkomen.

Weinig geld lenen met een laag inkomen

Heeft u, bijvoorbeeld aan het einde van de maand, een beetje extra kapitaal nodig? Dan kunt u er voor kiezen om een kleine lening af te sluiten. In dit geval zult u immers geen nood hebben aan een zeer groot bedrag en heeft u gewoon wat extra geld nodig om een bepaalde periode mee te overbruggen. Wanneer dit het geval is en u voldoende heeft aan krediet van zo’n 500 à maximum 1000 euro kunt u er voor kiezen om een zogenaamde mini lening af te sluiten.

Een mini lening is zoals de naam reeds doet vermoeden een kleine lening welke u kunt afsluiten voor een looptijd van maximum 30 dagen. Dit is meteen ook het eerste nadeel dat aan een mini lening verbonden is. U kunt immers slechts 30 dagen over het geleende bedrag beschikken. Waarna u het meteen inclusief de kosten dient terug te betalen. Hou er hierbij ook rekening mee dat de kosten op een mini lening vrij aanzienlijk zijn! Deze kunnen oplopen tot 20% of meer. Voor wie snel nood heeft aan een beetje extra kapitaal is het waarschijnlijk wel de beste mogelijkheid op de financiële markt. Voor het verstrekken van een mini krediet wordt geen controle uitgevoerd naar uw financiële situatie.

Veel geld lenen met een laag inkomen

Helemaal anders wordt de situatie natuurlijk wanneer u met een  beperkt inkomen veel geld wenst te lenen. In dit geval zal een mini lening immers niet meer volstaan. En de kans dat u kunt rekenen op een reguliere rekening is ook al niet zo groot. Het spreekt immers voor zich dat u met een inkomen van laat ons eens zeggen 1000 euro geen leningen kunt afbetalen voor 200 euro of meer wanneer er reeds lopende kosten zijn.

Zeker wanneer u over een eigen huis en dus over een lopende hypothecaire lening beschikt is dit werkelijk onmogelijk. Dit is meteen ook de reden waarom banken steeds vaker mensen aanraden om geld te sparen. Door geld te sparen heeft u een bepaald kapitaal achter de hand. Fijn voor de momenten waarop het op financieel vlak allemaal even wat minder gaat. Helaas is veel geld lenen met een laag inkomen dus bijna niet mogelijk.

Geld lenen voor een huis met laag inkomen

Wilt u met een laag inkomen geld lenen voor een eigen huis? Dan wordt het allemaal natuurlijk nog net iets moeilijker. Voor het afsluiten van een hypothecaire lening zal de bank immers over voldoende financiële waarborgen moeten beschikken. Wanneer u deze waarborgen niet kunt geven wil de bank geen enkel risico lopen en zal de hypothecaire lening geweigerd worden. In principe kunt u op een zeer eenvoudige manier zelf uitrekenen hoeveel geld u precies met een laag inkomen voor de aankoop van een huis kunt lenen.

Banken gaan er vandaag de dag immers steeds vaker vanuit dat u zo’n 1000 euro per maand over dient te houden. Dit om te voldoen aan de kosten die het dagelijks leven met zich meebrengt. Dat wil dus zeggen dat alleen het bedrag boven de 1000 euro gebruikt kan worden voor de afbetaling van uw hypothecaire lening.  Beschikt u met andere woorden over een inkomen van 1200 euro. Dan wil dat zeggen dat u maandelijks amper 200 euro kunt afbetalen. We hoeven u niet te vertellen dat u met een dergelijke maandelijkse afbetaling niet voldoende kunt lenen om een eigen huis aan te kopen. Voor mensen die over een laag inkomen beschikken is het kopen van een eigen huis dus niet zo evident…