Goedkope lening afsluiten

Iedereen die tegenwoordig de keuze maakt om geld te lenen wil eigenlijk slechts één ding en dat is een zo goedkoop mogelijke lening afsluiten. Een goedkope lening afsluiten is vooral door het ontzettend grote aanbod aan kredieten lang niet altijd even eenvoudig. Potentiële kredietnemers stappen doorgaans gewoon naar de bank met  de vraag om een lening af te sluiten terwijl men zelf niet helemaal op de hoogte is van de verschillende mogelijkheden die men heeft. Geld lenen kan ook tegenwoordig namelijk op een goedkope manier, al is veel afhankelijk van de kredietvorm van uw keuze.

Naast bovenstaande spreekt het voor zich dat ook het bedrag dat je wil lenen alsook de aard van de lening van belang is. Voor steeds meer Nederlanders is het bijvoorbeeld noodzakelijk dat men geld kan lenen zonder toetsing bij het BKR en hoewel dat perfect mogelijk is, kosten dergelijke kredieten vaak veel meer dan een lening bij een gewone bank in Nederland. Hoe dan ook, wanneer je graag een goedkope lening wil afsluiten vertellen we er je graag meer over in dit artikel!

Wat is een goedkope lening precies?

Zoals in de inleiding reeds werd aangegeven bestaan er tegenwoordig heel veel verschillende leningen op de financiële markt. Het is bij de keuze van de lening belangrijk om met verschillende factoren rekening te houden. In eerste instantie is er natuurlijk het type lening. Een persoonlijke lening is de goedkoopste lening op de markt omdat het in verhouding met het bedrag dat wordt geleend over de goedkoopste intrest beschikt. Daar staat bijvoorbeeld het doorlopend krediet tegenover. Het doorlopend krediet is een kredietvorm dat zich kenmerkt door bijzonder flexibele voorwaarden. Er is bijvoorbeeld geen vaste einddatum, de kredietnemer kan zonder probleem reeds afbetaalde bedragen terug opvragen en ga zo maar door. Al deze flexibele voorwaarden zijn natuurlijk geweldig, maar je krijgt ze uiteraard niet cadeau. In vergelijking met de persoonlijke lening zal een doorlopend krediet dan ook altijd duurder zijn en geen kleine beetje ook!

Goedkope lening zonder BKR toetsing

We hebben in de inleiding eveneens reeds aangegeven dat steeds meer Nederlanders er toe verplicht worden om geld te lenen zonder BKR toetsing. Een goedkope lening afsluiten zonder BKR toetsing is niet meteen eenvoudig, in tegendeel. Mensen die voldoende hebben aan lening van minder dan 1000 euro kunnen er voor kiezen om de mini lening af te sluiten, maar deze kredietvorm staat niet voor niets bekend als één van de duurste op de markt. Kredietnemers dienen bij een mini lening dan ook al snel rekening te houden met een kostprijs die mogelijks 20 procent kan bedragen. Kredietnemers die meer geld willen lenen zonder BKR toetsing kunnen te raden gaan bij alternatieve kredietverstrekkers die niet zijn verbonden aan het BKR. Dit is perfect mogelijk, maar een goedkope lening afsluiten wordt bij zo’n financiële instellingen erg lastig. Ook zij zullen namelijk de nodige zekerheid willen hebben dat de kredietnemer over voldoende financiële middelen beschikt om het geleende bedrag volgens de voorwaarden terug te betalen. Beperkte waarborgen of helemaal geen waarborgen kunnen wat dat betreft de kostprijs aanzienlijk de hoogte in jagen.

Hoe een goedkope lening afsluiten?

De sleutel tot het afsluiten van een goedkope lening is vergelijken, vergelijken en nog eens vergelijken. Het enorme aanbod aan leningen heeft er voor gezorgd dat het steeds moeilijker wordt om door de bomen het bos nog te zien. Een vergelijking uitvoeren kan in één oogopslag duidelijk maken welke leningen al dan niet nog interessant zijn en vooral welke het goedkoopst zijn. Een goedkope lening afsluiten is zeker en vast mogelijk, zolang je er maar voldoende tijd en moeite in wil investeren. Vooral bij leningen die over een lange looptijd beschikken is vergelijken eigenlijk essentieel. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, het is tegenwoordig nog steeds perfect mogelijk om een goedkope lening af te sluiten.