Renovatielening

Iedereen is er natuurlijk trots op dat hij of zij over een eigen huis beschikt. Laat ons eerlijk zijn, vooral vandaag de dag is het alles behalve voor de hand liggend om nog een huis te kunnen kopen. Wanneer u dan toch over een huis beschikt wenst u dat, dat huis er zo goed mogelijk uitziet. Op zich is dat natuurlijk perfect mogelijk, alleen kan ook een huis te maken krijgen met de tand des te tijds. Bijgevolg kan het op een bepaald ogenblik noodzakelijk zijn om te denken aan een renovatie en dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de mogelijkheden die de renovatielening u te bieden heeft. Denkt u er met andere woorden over na om uw huis te renoveren, lees dan snel dit artikel over de voor- en nadelen van de renovatielening.

Wat is een renovatielening?

De naam verraad het eigenlijk al een beetje, maar de renovatielening is een lening die specifiek is bedoeld voor mensen die van plan zijn om hun huis te renoveren.  De renovatielening zorgt er voor dat u al het geld voor de renovatiewerken kunt lenen en dat ook nog eens tegen een voordelig tarief. Wanneer u kunt aantonen dat u een bepaalde financiering nodig heeft om renovatiewerken aan uw huis uit te voeren zal de bank u hierin tegemoet willen komen. Verschillende banken hanteren dan ook een zeer interessant tarief voor hun renovatielening. Daarnaast is een ander belangrijk kenmerk ook de termijn van terugbetaling. Wanneer u er voor kiest om een gewone lening bij de bank af te sluiten zult u rekening moeten houden met een relatief korte termijn van terugbetaling. Bij de renovatielening is dat niet zo en kunt u bij bepaalde banken het geld lenen op een termijn van 15 jaar. Op deze manier kunt u in alle rust en op een uitermate doenbare manier al uw schulden aan de bank terugbetalen.

Geldt er een fiscaal voordeel voor de renovatielening?

In bepaalde gevallen kunt u een zeker fiscaal voordeel krijgen op de renovatielening. Een renovatielening wordt immers ook erg vaak afgesloten door mensen die hun huis wensen “groener” te maken. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het vervangen van het glas in uw woning of aan het (beter)  laten isoleren van uw dak.  Dit zijn stuk voor stuk ingrepen aan uw woning die er voor zorgen dat er minder energie wordt verbruikt waardoor ook onze planeet een beetje wordt ontzien en hoewel er reeds heel veel voordelen op dit vlak zijn verdwenen bestaat er ook op de renovatielening toch nog steeds een beperkt fiscaal voordeel. Neem contact op met uw bank voor meer informatie aangaande fiscale voordelen van bepaalde renovatieleningen.

Conclusie

De renovatielening is een lening die eigenlijk noodzakelijk is op de financiële markt. Lang niet iedereen zal er immers voor kiezen om een huis aan te kopen dat volledig is afgewerkt of dat zich in een perfecte staat bevindt.  De renovatielening zorgt er voor dat mensen die nog renovatiewerken aan hun huis moeten uitvoeren dit kunnen op een rustige en ontspannende manier zonder dat ze hiervoor met de handen in het haar hoeven te zitten. Verschillende gewone kredieten dienen immers verplicht te worden afbetaald op een korte periode, maar dat geldt niet voor de renovatielening. De looptijd van de renovatielening kan immers gaan tot zomaar even vijftien jaar bij bepaalde banken. Denk er hoe dan ook goed over na vooraleer een renovatielening af te sluiten, want zoals u weet kost geld lenen ook altijd geld. Bent u echter op zoek naar een mogelijkheid om de renovatiewerken aan uw huis te financieren, dan is de renovatielening voor u de ideale oplossing.